Rentton Pankkitalon vanha pankkisali muuntautuu Hyvinkään Yhdistysten väliaikaiseksi tukikohdaksi

 

Me Renttolla uskomme, että auttaminen on avain vahvaan yhteisöön. Kun Hyvinkään Yhdistykset ry oli toimintatilojen suhteen ikävässä tilanteessa ja sopivia tiloja ei löytynyt käytettävissä olevilla varoilla, ratkaisimme asian yhdessä. Rentto päätti tulla vuokrassa reilusti vastaan ja näin Hyvinkään Yhdistykset muokkaavat vanhaksi pankkisaliksi kutsutun tilan Onnensillan tilojen väliaikaiseksi korvaajaksi. Heidän tavoite on, että uudet tilat saadaan yhdistysten käyttöön mahdollisimman nopeasti vuodenvaihteen jälkeen.


Hyvinkään Yhdistykset ry:n hallitus päätti marraskuussa vuokrata Rentto Oy:lta väliaikaiset tilat yhdistysten ja matalan kynnyksen olohuone- ja ryhmätoiminnan käyttöön 1.1.-30.6.2024 väliselle ajalle. Hyvinkään Yhdistykset ry:n toiminnan tavoitteena on tarjota puitteet yhdistysten toiminnalle, tukea vapaaehtoistoimintaa sekä ylläpitää avointa ja maksutonta, matalan kynnyksen kohtaamispaikka- ja ryhmätoimintaa. Olemme ylpeitä saadessamme olla tukemassa tätä pyrkimystä.

 

"Tällä väliaikaisratkaisulla pyrimme turvaamaan yhdistyksille kaivattuja tiloja toiminnalle sekä päivisin että ilta-aikaan ja mahdollistamaan avoimen olohuone- ja ryhmätoiminnan kevääksi, ennen kuin Hämeenkulman pysyvät tilat ovat käytössämme. Yhdistyksen hallitus kiittää lämpimästi Rentto Oy:ta väliaikaisen hätäratkaisun mahdollistamisesta ja yhdistystoiminnan tukemisesta Hyvinkäällä pitkään jatkuneessa kriisitilanteessa." - Hyvinkään Yhdistykset ry:n hallituksen puheenjohtaja Aija Chrons. 

 

Ymmärrämme, että muutoksen odottaminen ja muuttaminen voi olla haastavaa. Pyrimme tarjoamaan parhaan mahdollisen tuen ja ratkaisun, vaikka väliaikaisten tilojen valinta tuo omat rajoitteensa. 

 

"Tilat sijaitsevat katutasossa, joten sisäänkäynti Hämeenkadulta on esteetön. Tiloissa ei ole erillisiä huoneita, mutta pyrimme luovasti järjestelemään tilaa niin, että avoimen olohuonetoiminnan lisäksi tiloissa voisi toimia 2-3 ryhmää samaan aikaan. Väliaikaisissa tiloissa ei myöskään ole inva-wc:tä, mikä on todella harmillista. Toivomme kuitenkin kaikilta toimintaan osallistuvilta ymmärrystä ja joustamista tässä haastavassa tilanteessa. Toivomme myös, että tämä väliaikainen hätäratkaisu auttaa yhdistyksiä jaksamaan ja toimimaan odotteluajan yli ja voimme tarjota ihmisille taas paikan yhteisille kohtaamisille”, toiminnanjohtaja Anni Rekilä pohtii.

 

Pankkitalo, Hämeenkatu 18

 

Tilat avataan yhdistysten ja vapaaehtoistoiminnan käyttöön ensi vuoden puolella, mutta varauskalenteri on jo käytössä. Tutustu Hyvinkään Yhdistykset ry:n toimintaan: 

https://www.hyvy.fi/uutiset/varauskalenteri-kevat24/