Tulevaisuutta myös Hyvinkäällä – Yhteisölliset coworking-työtilat

 

Työelämä muuttuu vauhdilla, ja yksi vaihtoehto on coworking-työtilat. Yhteisöllisten työtilojen valttina on joustavuus, sosiaalinen yhteisö sekä mahdollisuus asiantuntijoiden verkostoitumiseen.

 

Suomen ensimmäiset coworking-tilat avautuivat toistakymmentä vuotta sitten. Nykyisin niitä löytyy etenkin useimmista suuremmista kaupungeista. Coworking-tiloissa on työtilan, nettiyhteyksien ja ilmaisen kahvin lisäksi tarjolla erilaisia palveluita joogatunneista lounastarjoiluun.

 

Yhteisöllisiä työtiloja ja niiden palveluita käyttävät yleensä pienyrittäjät, itsensätyöllistäjät ja etätyötä tekevät. Hyvinkään toistaiseksi ainoa kaupallinen coworkingtila on Rentto Oy:n Onni Kokouskeskus & Coworking Uudenmaankadulla.

 

”Teemme Red Carpet -tapahtuman kanssa yhteistyötä, ja erityisesti sen työntekijöitä on tänä vuonna työskennellyt kyseisessä tilassa. Toki muitakin siellä käy, esimerkiksi asiantuntijatehtävissä olevia myyjiä”, kertoo Rentto Oy:n kiinteistöjohtaja Mika Nurminen.

 

Mika Nurminen Coworking Onni

Rentto Oy:n Mika Nurminen uskoo yhteisöllisten työtilojen saavan myös Hyvinkäällä lisää tuulta purjeisiinsa.

 

Erityisesti kokouskäytössä Onni on tullut suosituksi.

 

”Muun muassa taloyhtiöt ovat löytäneet paikan kokouspaikakseen.”

Red Carpet Areena – mahdollisuus coworkingille?

Coworking on ollut Hyvinkäällä tähän saakka aika pienimuotoista. Nurminen arvelee yhdeksi syyksi sen, että kaupungissa asutaan paljon omakotitaloissa, joissa on tilaa työskennellä.

 

”Emme ole täällä päässeet vielä sellaiseen coworkingiin, jossa samassa tilassa työskentelevät yksittäiset yrittäjät muodostavat yhteisön.”

 

Mika Nurminen on luottavainen sen suhteen, että tulevaisuudessa yhteisölliset työtilat saavat tuulta purjeisiinsa myös Hyvinkäällä.

 

”Uskon, että täälläkin on jatkossa enemmän coworkingin käyttäjiä. Mitä enemmän paikkakunnalle tulee kerrostaloasujia, niin sitä enemmän on myös käyttäjiä. Coworking-tilat myös kasvavat kooltaan. Onnihan on kooltaan aika pieni.”

 

Rentto Oy suunnittelee Hyvinkään keskustaan rautatieaseman tuntumaan uutta urheilun ja kulttuurin kohtaamispaikkaa, Red Carpet Areenaa.

 

”Siihen on tulossa monenlaista toimijaa, ja meillä on ajatuksia siitä, että paikassa voisi toimia myös yhteisöllinen työtila”, Nurminen sanoo.

 

Teksti ja kuvat Vesa Keinonen. Alkuperäinen teksti on julkaistu Hyvyrissä 2/2022.