Öljylämmityksestä kaukolämpöön – konkreettisilla teoilla kohti vastuullista kiinteistökehitystä

 

Renttolle luontainen tapa lisätä vastuullisuutta liiketoiminnassaan ovat konkreettiset teot, joiden ideointiin se kannustaa aktiivisesti myös asiakkaitaan. Kehitysprojektit ovat yleensä kiitollisia projekteja, koska niistä hyötyy kaikki – asiakas, ympäristö, muut paikalliset yrittäjät ja Rentto Oy itse.

Öljylämmitys historiaan

 

Toukokuussa 2022 Rentton kiinteistöpäällikkö Pekka Haahtikivi käynnisti lämmitystapaselvityksen, jonka avulla haluttiin selvittää eri vaihtoehtoja Harkkokadulla sijaitsevan teollisuuskiinteistön öljylämmitykselle. Harkkokadun kiinteistö oli Rentton kiinteistöistä viimeinen lajiaan, ja vanhan öljykattilan tullessa elinkaarensa päähän, oli korkea aika vaihtaa lämmitysmuoto ekologisempaan vaihtoehtoon.

 

Hyvinkää Harkkokatu 2Harkkokatu 2

 

Kartoituksessa oli mukana kaikki vaihtoehdot maalämmöstä vesi-ilmalämpöpumppuihin. Lopulta takaisinmaksusuunnitelmien perusteella lämmitysmuodoksi valikoitui kaukolämpö.

 

”Laskelmien mukaan 60 000 euron investointi kaukolämpöön maksaisi itsensä takaisin 1,5 vuodessa. Jo ensimmäisen kvartaalin aikana asennuksen jälkeen näytti siltä, että ROI-laskelma toteutuu suunnitellusti”, kiinteistöpäällikkö Pekka Haahtikivi selventää.

 

Haahtikivi vastaa kohteesta, siihen liittyvästä parhaan mahdollisen lämmitysratkaisun selvityksestä, käytännön toteutuksesta ja sen valvomisesta.

 

"Meillä Rentto Oy:ssä on yhtenä tavoitteena parantaa kohteiden kilpailukykyä markkinassa muiden hyötyjen lisäksi. Mitä pienemmät kulut kohteella on, sen edullisemmin voimme sen vuokrata ja siten edistää osaltamme asiakkaidemme kilpailukykyä", täydentää Rentton kiinteistöjohtaja Mika Nurminen.

Nopeaa ja ekologista, ilman häiriötä vuokralaisille

 

Syyskuussa 2022 alkanut remontti kesti vain reilun kuukauden, ja sen aikana vuokralaiset pystyivät jatkamaan toimintaansa normaalisti. Vaihtotyö oli kokonaisuudessaan saumaton ja nopea tapa irtautua öljylämmityksestä.

 

Vaikka kaukolämpöä ekologisempiakin vaihtoehtoja on olemassa, vaikutti vaakakupissa se, että Hyvinkään kaukolämpö on sekoitus, jonka nykyisestä lämmöntuotannosta noin 90 % perustuu hukka- ja biopohjaiseen energiaan.

 

harkkokatu kaivanto 2

Harkkokatu 2:n kaivuutyöt

On ilo kehittää, kun kaikki osapuolet hyötyvät

 

Kun Rentto kehittää kiinteistöjään, se tekee sen usein yhteistyössä asiakkaidensa kanssa, jotta voidaan maksimoida eri osapuolten hyödyt – ympäristöä unohtamatta! Esimerkiksi kaukolämmityksen myötä kiinteistön toimintavarmuus paranee ja katkokset minimoituvat. Myös tilan lämpötila pystytään pitämään stabiilimpana kuin öljylämmityksessä.

 

”Mietimme jatkuvasti, miten voimme kehittää kiinteistökantaa kestävästi, mm. ympäristöarvot huomioiden. Samalla haluamme tarjota vuokralaisille arvokkaita, kestäviä ratkaisuja ja tarjota tiloja kustannustehokkaaseen hintaan”, kertoo Rentton operatiivinen johtaja Johannes Heikkilä.

 

Muita Rentton kehitysprojekteja lähiaikoina:

 

  • Hämeenlinnan Putkitehtaantien kiinteistön energiaselvitys
  • Suutarinkadulla on käynnissä selvitys, voisiko lämmityksessä hyödyntää vesi-ilmalämpöpumppuja ja aurinkoenergiaa.
  • Vesi-ilmalämpöpumppujen ja aurinkoenergian selvitys niissä kohteissa, joissa on erityinen tarve viilennykselle kesällä ja lämmitykselle talvella.
  • Ilmalämpöpumppujen asennus Villa Åkerblomiin
  • Valaistuksen vaihtaminen led-valaistukseen parkkihalleissa ja muissa kohteissa

 

”Ja onhan meillä joka keväiset ja syksyiset kierrokset, joissa käydään asiakkaiden luona tarkastamassa, että termostaatit ja kaikki muu on kunnossa. Ettei esimerkiksi ikkunat ole raollaan tai muuta energiankulutukseen vaikuttavaa häikkää”, lisää Heikkilä.