Järvenpääläisten rakastetuin apteekki palvelee Rentton kiinteistössä – motivaationa asiakkaiden toiveiden toteuttaminen ja arjen helpottaminen

 

 

Kun syksyllä 2020 juuri apteekkiluvan haltuunsa saanut Teemu Kivijärvi pääsi perustamaan Järvenpäähän kaivatun kolmannen apteekin, ei kyseessä ollut mikä tahansa apteekki, vaan ilmiö, jota nykyisin hehkutetaan somessa, kaduilla ja paikallislehdistössä. 

Logo Lähiapteekki Järvenpää_verkkoon ja ruutuihin läpinäkyvä tausta

  • Osoite: Mannilantie 44, Järvenpää
  • Perustettu 19.10.2020
  • Henkilökuntaan kuuluu reilu 10 henkeä ja lisäksi 1-3 vuokratyöntekijää 
  • Tilan koko: Asiakaskerroksessa reilu 200 m2 + varasto ja muut tilat reilu 100 m2

 

Kun Järvenpään paikallismediaa seurasi, oli helppo huomata että kaupunkiin toivottiin kuumeisesti kolmatta apteekkia. Viime syksynä pyyntöihin vastattiin ja Teemu Kivijärvi pääsi aloittamaan apteekkarin uransa Rentton omistamassa kiinteistössä, joka oli tunnettu jo entuudestaan epävirallisesti nimellä Apteekkitalo. 

 

Apteekkari Teemu Kivijärvi-3Apteekkari Teemu Kivijärvi

 

Syksyllä pois muuttaneen apteekin tilalle perustettiin 19.10.2020 Lähiapteekki Järvenpää jatkamaan apteekkitoimintaa tutulla apteekkipaikalla aivan Järvenpään keskustassa. Lähellä sijaitsee muun muassa keskustan kävelykatu sekä Terveystalo. Aiempi apteekki toimi kyseisellä paikalla kymmeniä vuosia, joten sijainti on kaupunkilaisille tuttu. 

 

Kaikki tapahtui nopeasti, sillä tilassa tehtiin vain pieni remontti yhden viikonlopun aikana. Asiakapslvelutilat ovat riittävän isot, mutta layoutin uudelleenjärjestelyllä saatiin lisää avaruutta ja tilan tuntua. Myös valaistukseen on panostettu paljon, jotta saatiin lisää työvaloja ja kohdennusvaloa.

 

Poikkeuksellisen palveleva asiakaspalveluasenne 

 

Apteekkarilla on herkkä korva ja ripeä ote asiakkaiden toiveiden toteuttamisen suhteen. Suurimmat edistysaskeleet ovat olleet muun muassa pidennetyt aukioloajat ja lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelu. Apteekki on auki joka ikinen päivä. Arkisin 8-20, la 8-18, su 10-18.

 

Lähiapteekki Järvenpää-12

 

Myös erilaiset etäasioinnin ratkaisut ovat olleet asiakkaille korona-aikana kultaakin arvokkaampia. Ilmaisen videoapteekkisovelluksen avulla asiakas voi olla yhteydessä apteekkiin suojatulla yhteydellä ja tilata esimerkiksi reseptilääkkeitä tai itsehoitolääkkeitä. 

 

”Olen itse tästä etäasiointipalvelusta eniten innoissani. Asiakkaat, jotka haluavat välttää kontakteja, voivat välttää apteekissa reseptilääkkeiden jonottamisen ja noutaa lääkkeensä esimerkiksi Lidl Järvenpään noutolokerosta ruokaostostensa yhteydessä. Eikä asiakkaalle tule siitä extrakuluja.”

Millaista on yhteistyö Rentton kanssa?

 

Rentto haluaa auttaa Lähiapteekki Järvenpäätä palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla ja kehittää kiinteistöjään vuokralaisten tarpeita paremmin palveleviksi. Apteekin avaamisen aikoihin huomattiin, että ulko-ovet ovat liian raskaat. Erityisesti koska osalla asiakkaista on voimat heikentyneet tai he kulkevat rollaattoreilla, asennettiin kohteeseen automaattiovet, joiden ansiosta oviin ei tarvitse koskea ollenkaan.

 

HubSpot Video

 

"Apteekkiin pääsyn suhteen haasteita ratkaistiin myös yhdessä. Rajallisen pysäköintitilan vuoksi tilaa järjestettiin Parkkipaten kanssa niin, että asiakkaat saavat puoli tuntia ilmaista pysäköintiaikaa näppäilemällä rekisterinumeronsa älynäyttöön apteekkiin sisään tullessaan."

 

Pyöräileville asiakkaille taas Rentto hankki toiveiden perusteella sellaisen telineen, johon pyörän saa helposti kiinni runkokiinnityksellä. 

 

apteekki järvenpää pyöräteline

 

Apteekkari kertoo, että kun vikailmoituksia on jouduttu tekemään, yhteydenpito on ollut helppoa ja sujuvaa koska se onnistuu Rentton verkkosivujen kautta. Vikailmoituksiin on reagoitu nopeasti, jotta asiat on saatu korjattua nopeasti. Tällä kiinteistölla on pitkä historia ja jotain pientä saattaa aina välillä tulla vastaan.

 

Rooli paikallisten palveluntarjoajana

 

Lähiapteekille paikallisuus on tärkeää – kommunikointi asiakkaiden kanssa ja yhteistyö muiden paikallisten yritysten kanssa on tiivistä. Mm. lääkkeiden kotiinkuljetukset on järjestetty paikallisen taksiyrittäjän kanssa ja henkilökunnan ruoat tilataan lähes päivittäin samassa kiinteistössä toimivasta ravintola Zapatasta. Yhteistyötä tehdään myös terveysasemien ja hammaslääkäriasemien kanssa ja fysioterapiayritykseltä henkilökunnalle hankitaan palveluja, joilla panostetaan henkilöstön hyvinvointiin.  

 

"Toivotamme kaikki tervetulleeksi Apteekkitalossa toimivaan Järvenpään Lähiapteekkiin!", toivottaa apteekkari Teemu Kivijärvi. 

 

Tutustu vapaana oleviin tiloihimme hyvällä sijainnilla Järvenpäässä: 

Huone toimistohotelli Ainossa