Muistitalkoot Rentton kenkätehtaalla työskennelleille

Muistitalkoot Rentton kenkätehtaasta

 

Oletko työskennellyt Rentton kenkätehtaalla? Onko sinulla muistoja tehdastyöstä, työpaikan virkistystoiminnasta tai työyhteisöstä? Hyvinkään kaupunginmuseo ja Rentto Oy kutsuvat entisiä renttolaisia mukaan muistelemaan Rentton kenkätehdasta ja tallentamaan yhdessä historiaamme Muistitalkoisiin.

 

August Väisänen ryhtyi valmistamaan Hyvinkäällä kenkiä ja saappaita suutarinverstaassaan vuodesta 1917 alkaen. August Väisänen myi Hangon radan varteen rakennetun tehtaansa vuonna 1938 Kalle ja Onni K. Renttolle. Rentton kenkätehtaan tuotteita olivat mm. Maraton, Loma-kenkä, Bali-Bali ja Suvikas. Tehtaan tuotteita vietiin junalasteittain sodan jälkeisinä vuosikymmeninä ympäri maailmaa. Rentton kenkätehdas lopetti tuotantonsa heinäkuussa 1990.

 

Hyvinkään kaupunginmuseo kerää yhteistyössä Rentto Oy:n kanssa muistoja Rentton kenkätehtaan arjesta. Museon kokoelmiin tallennettavaksi toivotaan muistoja työstä, ihmisistä, harrastuksista ja asumisesta.

Muisteluillassa on esillä kuvia muisteluun kannustaen, mutta mukaan voi ottaa myös omia kuvia tai esineitä muistia virkistämään ja muistoja elävöittämään. Voit tuoda mukaan myös kenkätehtaan vaiheisiin liittyviä esineitä ja kuvia lahjoitettavaksi museon kokoelmiin.

Jos sinulla on muistoja Rentton kenkätehtaaseen liittyen, tule jakamaan ne kanssamme! Hyvinkään kaupunginmuseo toteuttaa myös muisteluillan jälkeen muistitietohaastatteluja ja kootut aineistot talletetaan näyttelyitä ja tutkimusta varten museon kokoelmiin.

 

 

Muistitalkoot järjestetään 4.12. klo 17.00 Antura-salissa, entisellä Rentton kenkätehtaalla osoitteessa Suutarinkatu 2, Hyvinkää. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, joko kertomaan omia muistojaan tai kuuntelemaan.

Muistellaan yhdessä! Lämpimästi tervetuloa.