Yhteinen tahto auttoi löytämään ratkaisun salibandyn jatkumiseen Hyvinkäällä - Rentto vahvasti mukana

 

Salibandyliiton kilpailuvaliokunnan hylkäävä päätös SCH:n pelialustaa koskevaan poikkeuslupahakemuksen aloitti Hyvinkäällä kokousten ja neuvottelujen sarjan, joka on nyt pääosi saatu päätökseen. Ongelmia oli ratkaisemassa edustajia niin Sport Club Hyvinkää ry:ltä, Hyvinkään kaupungilta, salibandyliitolta sekä Rentto Oy:ltä.

Keskiviikkona 19.8 Hyvinkään kaupungintalolla pidetyssä kokouksessa olivat paikalla kaikki osapuolet. Erinomainen kokous, jossa selkeästi nousi esiin yhteinen tahto löytää ratkaisut salibandyn pelaamiseen Hyvinkäällä.

Voisiko Rentton monitoimihalli palvella salibandyn pelaajia?

Kokouksessa oltiin innostuneita Rentton hallihanketta kohtaan. Tuleva Rentton monitoimihalli voisi hienosti palvella hyvinkääläisiä urheiluseuroja, myös salibandyn pelaajia. Salibandyliiton edustajatkin kiinnostuivat suunnitelmista, luvaten vuosien kokemuksensa eri halliprojekteista myös Rentton hankkeeseen. Monitoimihalli voi olla tulevaisuuden ratkaisu, mutta hetkessä ei hallia rakenneta. Salibandyliitto ja SCH jatkavat kuitenkin keskusteluja yhdessä Rentton sekä Hyvinkään kaupungin kanssa hallin mahdollisuuksista.

3 mahdollisuutta kääntää tilanne voitoksi

Tähän hetkeen sopivia vaihtoehtoja oli kolme;

  • poikkeuslupapäätöksen muuttaminen
  • siirtomatto Martinhalliin
  • pelaaminen ulkopaikkakunnilla

 

Selvää oli, että menetettävää olisi paljon ja ratkaisut pitäisi löytää nopeasti, olimmehan jatkoajalla otteluilmoittautumisten suhteen.

Kotipelien pelaamista ulkopaikkakunnilla miesten edustusjoukkue ei olisi kestänyt. Evakossa pelaaminen ei ole salibandyrintamalla uusi asia, mutta tällä aikataululla siihen valmistautuminen olisi ollut mahdotonta. Ratkaisu olisi tarkoittanut sponsorirahan katoamista, sekä sen myötä valmennuksen menettämistä. Valmennuksen puuttuminen olisi vaikuttanut pelaajien halukkuuteen osallistua joukkueen toimintaan.

Poikkeusluvan saaminen olisi ollut monessa mielessä helpoin vaihtoehto. Poikkeuslupaa koskevan hylkäävän päätöksen oli tehnyt salibandyseurojen luottamushenkilöistä koostuva kilpailuvaliokunta, eivätkä tähän ratkaisuun salibandyliiton virkamiehet voineet vaikuttaa.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jäi siirtomaton hankinta tai vuokraaminen. Tässä korostui Hyvinkään kaupungin rooli tilojen omistajana. Selvitimme sekä mattohankinnan että vuokraamisen mahdollisuudet - ja lopulta parhaana vaihtoehtona pidettiin vuokrattavaa siirtomattoa. Kaupungin edustajien ripeän toiminnan ansiosta siirrettävän urheilualustan vuokraaminen sekä käyttö tuli mahdolliseksi, minkä lisäksi salibandyliitto tarjoaa asennuskoulutuksen. Vaihtoehtoja käytiin läpi useita, mutta vapaata vuokrattavaa mattoa ei ollut helppo löytää. Hetkittäin tilanne näyttikin jo ratkenneen, kun vastaan tuli taas uusi odottamaton ongelma. Vapaiden siirtomattojen osalta nousi seinä vastaan. Maahantuojalla oli varastossa yksi uusi salibandymatto, mutta investointi olisi ollut liian suuri seuran tai kaupungin maksettavaksi.

 

Rentto investoi pelialustaan - Hyvinkään kaupunki vuokraa - seura tekee työn

Rentton johtokunta sekä kaupungin edustajat hyväksyivät esityksen. jossa Rentto ja Hyvinkään kaupunki toimivat yhteistyössä pelialustan hankkimiseksi: Rentto hankkii pelialustan, jonka Hyvinkään kaupunki vuokraa. Rentton Investointi hankkeeseen on merkittävä kädenojennus lajille sekä osoitus yhtiön kiinnostuksesta seuraa kohtaan - myös suunnitellussa monitoimihallihankkeessa.

Seuran vastuulle jäi mattorullien liikuttamiseen ja kiinnittämiseen liittyvä työ sekä kaluston ja tarvikkeiden hankinta. Rentto myönsi seuralle luvan myydä pelialustasta mainostilaa, mistä saatavlla tuloilla seura voi kattaa hankkeen materiaalikulut.


"Suuri kiitos kaikille osallistuneille positiivisesta asenteesta ja huimasta venymisestä! Salibandyn pelaaminen Hyvinkäällä jatkuu edelleen.

Tämä oli ponnistus, joka ei olisi ollut mahdollinen ilman rakentavaa keskustelua ja yhteistä halua olosuhdeongelman ratkaisemiseksi". 

-Sport Club Hyvinkään puheenjohtaja Jani Ahola.

 

Lisää Rentto Oy:n Red Carpet Arena -hallihankkeesta: onnikortteli.fi