Keskeltä hyvinkääläistä teollisuusaluetta löytyy tila luovuudelle – taiteilija Rauli Mård löysi unelmiensa työtilan ja showroomin

 

Rauli Mård on hyvinkääläinen pitkän linjan taidemaalari. Hän on toiminut taidealan yrittäjänä vuodesta 1988 ja pitänyt lukuisia näyttelyitä kansainvälisesti ympäri maailmaa. Hänen teoksensa koristaa muun muassa Metallicasta tutun James Hetfieldin seinää.

 rauli mård ja james hetfield

Mårdin ainutlaatuinen tyyli on kehittynyt vuosien varrella

 

Rauli Mård kuvailee taiteensa olevan äänekästä kuvaa ja paikka, jossa yrittäjyys ja luovuus pääsevät kukoistamaan, sijaitsee nykyään hyvinkääläisellä Sahanmäen teollisuusalueella Rentton tiloissa.

 

”Yrittäjyydessä parasta ja kauheinta on epävarmuus. Yrittäjänä joutuu sietämään jatkuvasti pelkoa, mutta kontrastisuus kiehtoo ja puhuttelee minua.”

 

Hyvinkäällä asuva Mård maalaa kaikki taulunsa käsin. Hän on aloittanut maalaamisen temperalla ja öljyväreillä, mutta kyllästyi odottamaan öljyvärin kuivumista. Hän kehitti itse tekniikan, jossa käytetään vaha-akvarelliliituja, ja päästään saman kaltaiseen lopputulokseen öljymaalauksen kanssa.

 

rauli mård muotokuvat

 

Mård on tehnyt yli 500 muotokuvaa. Vuosia sitten taidemaalari havahtui siihen, että hän aloittaa muotokuvien maalaamisen aina oikeasta silmästä. Siitä hän sai idean tehdä tauluja elävän mallin oikeasta silmästä. Jopa Metallican kitaristin, James Hetfieldin, seinää koristaa Mårdin maalaama silmämuotokuva.

Pitkäjänteinen tekeminen johtaa mielenkiintoisiin projekteihin

Mård kertoo maalaavansa mielellään yleisön edessä ja häntä innoittaa live-musiikki.

 

”Minua inspiroi valtavasti live-musiikki. Olen useasti palkannut bändin soittamaan näyttelyyni. Havahduin kuitenkin, että voisin soittaa itsekin. Harjoittelin soittamista 2 tuntia päivittäin yli vuoden ajan, ja nyt soitan sujuvasti pianoa ja kitaraa.”

 

rauli mård työtila

 

Mårdilla on isoja projekteja työn alla:

 

”Olen lähdössä Pariisiin kansainvälisen autoliiton vieraaksi. Suunnittelemme näyttelyä, johon teen kymmenien ralli- ja formulakuljettajien kasvokuvia. Tauluja tulee olemaan 64 joten kokonaisuudesta tulee valtava,” Mård kertoo.

 

Upea työtila Hyvinkään yrityskeskittymässä Sahanmäessä

 

Rauli Mårdin työtila on sijainnut Hyvinkäällä Niinistönkadulla vuodesta 2021. Aiemmin Mårdilla oli työtila Riihimäellä, mutta hän haaveili työtilasta kotipaikkakunnallaan.

 

”Olin varma, etten löydä sopivaa tilaa Hyvinkäältä. Renttolla oli kuitenkin tarjolla juuri minulle sopiva tila Hyvinkään teollisuusalueella. Tilassa on työhuone ja upea lounge-tila, joka toimii showroomina – näyttelyni on esillä koko ajan. Tila on viihtyisä, toimiva ja omannäköinen. En voisi olla tyytyväisempi!”

 

rauli mård musiikkitila 

Mårdin tauluja on mahdollista nähdä Hyvinkäällä Niinistönkadulla.

 

Tauluja voi tilata verkkokaupan www.raulistore.com kautta tai ottamalla yhteyttä somessa, esim. Instagramin (@gorrrilla) tai Facebookin kautta. Mårdilla on myös aktiivinen Twitter-tili (@RauliMrd) ja lähes 200 000 seuraajaa.

 

Katso Rentton vapaana olevat toimitilat ja löydetään sinulle sopiva tila: https://www.rentto.fi/toimitilat