Rentton tilat muuntuivat keräyspisteeksi ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi

 

Osoitteessa Hyvinkäänkatu 2 avattiin keräyspiste ukrainalaispakolaisille tiistaina 25.10. Aamupostin artikkelissa (24.10.) kerrotaan, että Hyvinkäällä on jo pitkään toivottu keräyspistettä ukrainalaispakolaisille. Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään seurakunta saivat vuokrattua Rentto Oy:ltä edullisesti keskeisellä paikalla olevan tilan, aivan Hyvinkään keskustasta, McDonald'sia vastapäätä. 

 

Toivomuksena vain tarpeellista tavaraa

 

Seurakunnan sivustolta löytyy lista tarvittavista asioista, joita lahjoittavat voivat tuoda keräyspisteeseen. Tällä hetkellä suurin tarve on aikuisten ja lasten talvivaatteille ja talvikengille. Lista päivittyy sen mukaan, mitä tarvikkeita eniten tarvitaan. Tällä hetkellä listalla on myös siivousvälineitä kuten imureita, moppeja ja pesuaineita, helposti puhtaana pidettäviä mattoja sekä pöytä- ja jalkalamppuja. Tavaroiden on myös oltava ehjiä. 

 

Tutustu tarpeellisten tarvikkeiden listaan tästä.

Tavaran vastaanotto

 

Keräystavaraa vastaanotetaan tiistaisin kello 15-17 ja jaetaan torstaisin 3.11. alkaen kello 15-17 toukokuun loppuun asti.

 

Koska tilaa on rajallisesti, lahjoitusten vastaanottoa on rajoitettu. Siksi lahjoittajien toivotaan tutustuvan listaan etukäteen. Keräyspisteellä ei ole nouto- tai kuljetusmahdollisuutta, joten tavaroiden pitää olla kuljetettavissa pois kävellen.

 

Vapaaehtoisten verkosto puhaltaa yhteen hiileen

 

Keräyspisteessä on paikalla vapaaehtoisia muun muassa Hyvinkään kaupungin Martoista, Punaisen ristin Hyvinkään paikallisosastosta, Lionsista sekä Helluntaiseurakunnasta. Vapaaehtoisia on tuossa myös tulkkausavuksi jakopäivinä.  

 

Hyvinkäällä on kaupungin maahanmuuttajatyön koordinaattori Miina Pyylehdon mukaan alle 200 ukrainalaista vastaanottokeskuksessa ja kotimajoituksissa 150-200. Aiemmin Hyvinkäältä on käytetty Riihimäen vastaavaa palvelua, mutta nyt Hyvinkään ukrainalaisia palvelee oma keräyspiste. 

 

Keräyspistetoiminnasta ja vapaaehtoistyöstä voi kysyä lisätietoja Päivi Lammelalta: 040 559 6318 / paivi.lammela@evl.fi 

 

Lähteet:

Hyvinkään seurakunta: https://www.hyvinkaanseurakunta.fi/osallistu/apua-ukrainalaisille 

Aamuposti 24.10.2022, Tarja Heikkonen https://www.aamuposti.fi/paikalliset/5453898