Rentto Oy:n Red Carpet Areena -kehityshanke on saanut uuden käänteen

 

Red Carpet Areena -hanke koki loppuvuonna 2022 vastatuulia rahoituksen vuoksi. Nyt rahoitus on varmistunut, joten keskusteluja areenahankkeen toteutumisesta voidaan jatkaa Hyvinkään kaupungin kanssa.

 

Rahoituspäätös maailmantilanteen haasteista huolimatta

 

Vuosi 2022 oli epävarmuuksien aikaa – esimerkiksi inflaation nostama korkotaso, energiakriisi, Covidin jälkimainingit ja Venäjän hyökkäyssota vaikuttivat rahoittajien varovaisuuteen. Tästä kaikesta epävarmuudesta huolimatta on Red Carpet Areenalle saatu rahoituspäätös.

 

Rahoituspäätöksen myötä Rentto Oy:llä on mahdollisuus edetä rakentamiseen nopealla aikataululla, jopa niin nopeasti, että avajaisia voisi viettää jo vuonna 2024. 

 

Red Carpet Areena -hankkeen suunnitelma hyvinkääläisten monitoimiareenaksi

 

Rahoituspäätös koskee loppuvuonna 2022 Hyvinkään kaupungille esitettyä mallia, jossa alkuperäinen hanke jaetaan kahteen vaiheeseen.

 

Vaiheessa yksi tehtäisiin liikunta- ja tapahtumatilat kahvila- ja ravintolatiloineen sekä yhdyssilta viereiseen Kipinä monitoimirakennukseen, jossa sijaitsee mm. Hyvinkään lukio.

 

Tämä tarkoittaisi täysimittaisia, alkuperäisen suunnitelman mukaisia areena-tiloja, jotka mahdollistaisivat esimerkiksi kansainvälisen tason futsal-, koripallo-, lentopallo- ja salibandyottelut. Pääkenttää kiertäisi yli 2400 katsojan liikuteltava katsomo. Lisäksi areenaan tulisi juoksusuora. Areena toimisi siis koululaisille ja kaupunkilaisille monipuolisena liikunta- ja harrastustilana.

 

Vaiheessa kaksi rakennettaisiin lisää liike- ja toimistotilaa, esimerkiksi ravintoloille ja urheilutarvikeliikkeille, mutta myös esimerkiksi toimistotilaa yrityksille, jotka arvostavat rautatieaseman läheisyyttä. Rentto Oy jatkaa vuokrausta käyttäjien löytämiseksi.

 

Hyvinkäälle tulisi Red Carpet Areenan myötä uusi, yli 4000 katsojaa vetävä konsertti-areena

 

Red Carpet Areena mahdollistaisi uudet tilat myös kulttuuritapahtumille, kuten konserteille ja messuille sekä isommille yritystapahtumille. Juuriltaan hyvinkääläiset yhteistyökumppanit Rentto Oy ja Red Carpet -ryhmittymä odottavat pääsyä järjestämään tapahtumia uudella monitoimiareenalla, johon olisi rautatieaseman välittömän läheisyyden vuoksi helppoa saapua niin pääkaupunkiseudulta kuin Tampereenkin suunnalta.

 

Miten hanke etenee tästä eteenpäin?

 

Hyvinkään kaupungin ja Rentto Oy:n voimassa ollut sopimus areenan vuokrauksesta päättyi joulun alla 2022. Päättyneestä sopimuksesta huolimatta kaupunki ja Rentto Oy ovat tehneet hyvää yhteistyötä ja Rentto on ilmoituksensa mukaisesti jatkanut neuvotteluja rahoituksen järjestämiseksi, jotta hanke voitaisiin toteuttaa. 

 

Rentto Oy on myös informoinut Hyvinkään kaupunkia uudesta muuttuneesta tilanteesta ja esittänyt vuokrasopimuksen uudelleen hyväksymistä tarvittavin muutoksin. Asia ei ole vielä edennyt ja Rentto Oy:n esitys on Hyvinkään kaupungin käsittelyssä tällä hetkellä.