R-Parkki laajentaa Hyvinkään keskustan pysäköintimahdollisuuksia – Rentto toivoo vuoropuhelua, jotta parkkihallia voidaan kehittää niin sisäisesti kuin ulkoisesti

 

Rentto Oy perusti entisen S-Marketin parkkihalliin uuden parkkipalvelun, joka palvelee niin yrityksiä, keskusta-asujia kuin pendelöijiä helpolla kuukausilaskutusmallilla. Asiakas saa vakituisen autopaikan katetusta parkkihallista aivan Hyvinkään ydinkeskustasta. Oman paikan vuokraaja voi unohtaa kiekon kääntämiset ja stressin parkkipaikan löytämisestä ja vaihtaa helpompaan elämään.

S-Marketin parkkihallista R-Parkiksi

Aiemmin S-Marketin pysäköintitalona tunnettu tila on ollut puheenaiheena mediassa ja somessa lähiaikoina, kun S-Market lopetti toimintansa kyseisessä kiinteistössä ja parkkihallin kohtalo on mietityttänyt asukkaita. Rentto Oy:n myyntipäällikkö Eeva Vanhatalo kertoo parkkihallin tilanteesta ennen R-Parkin perustamista:

 

”Jouduimme harmillisesti sulkemaan parkkihallin tilapäisesti mittavien ilkivallan tekojen vuoksi. Tämä ilkivalta ei niinkään ole näyttäytynyt hyvinkääläisille, mutta meille on tärkeää tehdä muutoksia, jotta halli saadaan palautettua alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa turvallisesti.”

 

Hallin lukitseminen on rauhoittanut tilanteen, ja nyt autopaikan vuokranneet asiakkaat pääsevät kulkemaan parkkihalliin milloin tahansa omalla avaimella.

 

Tutustu Rentto Oy:n 85-vuotissynttäritarjoukseen 2 kk 0€ (12 kk soppari)!

 

renttohalli2

Parkkihallin uusi elämä ja kukoistus

 

Keskeisen sijainnin ja tilan runsauden vuoksi parkkihalli voisi toimia ideaalisena paikkana erilaiselle sosiaaliselle ja innovatiiviselle toiminnalle, vaikka pääasiallinen toiminta perustuukin siihen, että esimerkiksi yritykset, keskustassa töissä käyvät, aktiiviset juna- ja bussimatkailijat ja lähialueen uusilla asuinalueilla asuvat löytävät R-Parkista tarvitsemansa parkkitilat.

 

”Aikalisän aikana mietimme eri tahojen kanssa vaihtoehtoja hallin käytölle. Vaihtoehdoista on pyöritelty muun muassa kokoontumispaikkaa, kuten skeittiparkkia nuorille. Koska hallin on joka tapauksessa toimittava ainakin osittain parkkihallina, ei nuorten kokoontumispaikkaa kuitenkaan voitu järjestää turvallisesti autovilinään”, täsmentää Vanhatalo.

 

Rentto haluaa silti pitää keskustelukanavan auki kaikkien hyvinkääläisten ja Hyvinkäällä toimivien yritysten ja ihmisten kanssa, jotta parkkihalliin saadaan eloa ja kaupunkilaisia ilahduttavaa toimintaa – yritystoiminnasta opiskelijayhteistyökuvioihin!

 

Parkkihalli on oman aikansa arkkitehtuurin tuote, jota karuksikin on kutsuttu. Esimerkiksi taiteilija- ja opiskelijayhteistyöllä voitaisiin hallista luoda uusi positiivinen maamerkki Hyvinkäälle, joka kuvastaisi paremmin tätä päivää ja aikaa. Muraalitaiteilijat, vihersuunnitteluopiskelijat, vertikaalisen city-viljelyn pioneerit ja muut innovatiiviset ja luovat ihmiset ovat enemmän kuin tervetulleita ehdottamaan ideoitaan Renttolle.

 

Halliin mahtuu autojen lisäksi yrittäjiä

 

Hallissa on tilaa myös eri alojen yrittäjille ja Rentto kehittää mielellään hallia palvelemaan yrittäjien tarpeita yhä paremmin, tietysti yhdessä vuokralaisen kanssa. Tilaan soveltuisi esimerkiksi erityisesti kesäaikaan pyöräsäilytys ja -korjaamopalveluntarjoaja, autojen sisäpesun ammattilainen tai vaikka koirantrimmauskontti.

 

Pysäköintitalon lisäksi vanhan S-Marketin alakerrassa sijaitsee noin 600 neliön kokoinen tila, joka on R-Parkkia suojaisampi tila yrittäjille ja voisi sijainnin puolesta helposti palvella myös R-Parkin asiakkaita. Tästä tilasta on aiemmin löytynyt pysäköintipaikkojen lisäksi tavaravastaanotto ja henkilökunnan tiloja, mutta nykyään tilat muuntautuisivat hyvin monenlaisen yritystoiminnan, esimerkiksi varastomyymälän tai huoltoyhtiön, tarpeisiin.    

 

Rentto toivoo, että keskustassa liikkuvat hyvinkääläiset kertoisivat mielipiteitään avoimesti, jotta ymmärrys siitä, millaiselle palvelulle keskustassa olisi tarvetta, leviäisi!

 

R-Parkin auto- ja moottoripyöräpaikat ovat vuokrattavissa ja käytettävissä heti, mutta itse palvelukonsepti kehittyy vielä aktiivisesti. Liittymällä uutiskirjelistalle pysyt parhaiten kuulolla, miten suunnitelmat etenevät muun muassa lukitun pyöräparkin ja autojen sähkölatausmahdollisuuksien suhteen.

 

Vaihtoehtoja, miten voit osallistua R-Parkin kehitykseen: