Lounasmestan herkulliset noutopöydät toivat elämää hämeenlinnalaiselle teollisuusalueelle

 

Lounasmesta on Hämeenlinnan Käikälän teollisuusalueella sijaitseva suosittu lounasravintola. Yrittäjät Hanna ja Pauli Kainulainen perustivat ravintolan syyskuussa 2020 lähes tyhjillään olevalle teollisuusalueelle pandemiatilanteen keskellä.

 

Lounasmesta_akvaario

Ajatus Lounasmestaan tuli suoraan Renttolta

”Meille soitettiin Renttolta, että haluaisimmeko tulla tänne pitämään lounasravintolaa. Emme me miettineet sen enempää vaan sovimme tapaamisen ja tulimme katsomaan paikkaa. Lounasmestan toimitila oli muuttovalmis. Kannettiin käytännössä vaan omat tavarat paikalleen. En tiedä oliko se rohkeaa vai hullua, kun kesken korona-aikaa lähdettiin tätä paikkaa rakentamaan. Vielä täällä kuitenkin ollaan ja koko ajan kasvetaan,” Pauli Kainulainen sanoo.

Lounasmestan yrittäjät palvelevat monipuolisesti Hämeenlinnan alueella

Pauli Kainulainen on aiemmin pitänyt lounasravintolaa Riihimäellä Havin kynttilätehtaalla. 10 vuotta yhdessä työskennellyt pariskunta on ehtinyt toimia ravintola-alalla pitkään. Pauli on koulutukseltaan ravintolakokki, baarimestari sekä tarjoilija, ja Hannalla on hotelli- ja ravitsemusalan tutkinto.

Pariskunta on kunnianhimoinen tehotiimi. He pyörittävät kahdestaan Lounasmestaa, jossa tarjoillaan joka päivä itse tehtyä ruokaa buffet-pöydästä. Lounasmestan ruokaa myydään myös lähes kymmenessä päivittäistavarakaupassa. Yrittäjillä on myös toinen lounasruokala Lounasmestan naapurissa, Huhtamäen tiloissa.

Lounasravintoloiden lisäksi pariskunta pitää pitopalvelua, jossa Pauli on päävastuussa ruoista ja Hanna kakuista sekä muista leipomuksista. He toimivat myös isäntäparina Hämeenlinnan Idänpään torpassa, joka on suosittu hää- ja juhlapaikkana.

Lounasmestan asiakasmäärä on kolminkertaistunut reilussa vuodessa

Lounasmesta_sisaankaynti

 

Lounasmestan ruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ilman eineksiä, ja yrittäjät uskovat sen olevan tärkeä osa suosiota. Ravintolaan tulee päivittäin parhaillaan toista sataa lounastajaa. Alueen työpaikkalounastajien lisäksi kanta-asiakkaina on muun muassa vierailijoita naapurikunnista, eläkeläisiä ja pelastuslaitosten työntekijöitä.

 

”Parhaillaan meillä on ollut tässä neljä isoa paloautoa ja kolme ambulanssia. Autot on saatava ravintolan välittömään läheisyyteen, jos yhtäkkiä tulisi hälytys. Tämän tärkeydestä on puhuttu Rentton kanssa, ja muut alueella toimivat yritykset ovat vapauttaneet meidän asiakkaillemme hyvin parkkitilaa,” Hanna Kainulainen sanoo.

Näyttävä akvaario on mieleenpainuva yksityiskohta lounasravintolassa

Teollisuusalueen lounasravintola on sisustettu kauniisti viherkasveilla ja keskellä ravintolaa on valtava akvaario.

 

”Matkustellessa olemme nähneet ravintoloissa akvaarioita. Meillä on myös kotona akvaario, joten tuntui luontevalta laittaa sellainen ravintolaan. Erityisesti lapset rakastavat akvaarioita ja he ovat aivan haltioissaan, kun näkevät meidän akvaariomme,” Hanna Kainulainen kertoo.

 

Lounasmesta-yrittäjien tulevaisuus tulee oletettavasti jatkamaan yllätyksellistä ja monivivahteista luonnettaan kuten tähänkin asti.

 

”Seuraavaksi me sitten odotamme, että puhelin soi ja meille ehdotetaan seuraavaa juttua. Tämä voi kuulostaa vitsiltä, mutta meidän kohdallamme se on mennyt juuri näin,” Hanna Kainulainen nauraa.

 

Lounasmestan herkkulliset buffet-pöydät löydät osoitteesta: Putkitehtaantie 4, 13300 Hämeenlinna.

Tutustu ruokalistaan: lounasmesta.fi

 

Kysy Rentton vapaana olevista tiloista hyvällä sijainnilla Hämeenlinnan Käikälässä: 

https://www.rentto.fi/toimitilat/putkitehtaantie