Innostavaa kasvua – Cerbeluxin tarina inspiroi seuraamaan unelmia

 

Cerbelux on valaistusalan yritys Hämeenlinnan Käikälässä. Cerbelux keskittyy vaativaan valaistukseen, kuten teollisuus- ja maatalousvalaistuksiin, sekä räjähdysalttiiden tilojen turvalliseen valaisemiseen. Yrittäjät Mika Leiponen ja Mikko Saarinen ovat toimineet valaistusalalla koko työelämänsä, mikä johti Cerbeluxin perustamiseen vuonna 2019.

 

Mikko Saarinen ja Mika Leiponen

Yrittäjät Mikko Saarinen ja Mika Leiponen

Cerbelux aloitti omasta varastosta

”Eräänä päivänä vastaan tuli asiakas, joka ei ollut löytänyt ketään, joka olisi myynyt juuri hänelle oikeanlaista valaistustavaraa. Siitä lähti idea Cerbeluxiin,” Mika Leiponen sanoo.

 

Yritys sai alkunsa haaveesta tehdä asiat muita paremmin. Yrittäjiä vaivasi aiemmissa työpaikoissaan alan byrokraattisuus ja tapa tehdä töitä. Mikko Saarinen alkoi tosissaan pohtia, voisiko asiat tehdä paremmin. Molemmat saivat kannustusta yrittämiseen sen aikaisilta työnantajiltaan.

 

Cerbeluxin toiminta alkoi omasta varastosta käsin. Järjestely aiheutti kuitenkin hiukan palautetta kotona, ja lasten leikit arvokkaiden tavaroiden läheisyydessä huolestutti yrittäjiä.

Yrityksen ensimmäinen pääkonttori

”Sopiva toimitila löytyi netistä. Mikan entisen työpaikan konttori oli vuokrattu Renttolta, joten yhteys löytyi heti. Aluksi tarve oli toimistolle. Kävimme katsomassa erilaisia kohteita, mutta tämän nykyisen kohdalla ajattelimme että tämä käy meille hyvin. Sitten me perustimme ensimmäisen pääkonttorimme tänne. Olemme päässeet tässäkin tilassa laajentamaan, ja otettiin tästä vierestä oma varastotila, ” yrittäjä Mikko Saarinen sanoo.

Cerbeluxin toiminta kasvaa jatkuvasti

Heinäkuussa 2020 Cerbelux muutti ensimmäiseen viralliseen toimistoonsa Rentton tiloihin, missä yrityksen kasvu on jatkunut siitä lähtien jatkuvasti. Tällä hetkellä yrittäjien arkeen kuuluu paljon lähetys- ja vastaanottotoimintaa.

 

”Lisääntynyt komponenttimyynti vaatii lisää varastotilaa sekä sitoo meitä toimistolle lähettämään ja vastaanottamaan tuotteita. Me ollaan samaan aikaan autonkuljettajia ja myyjiä, vaikka tosiasiassa meidän pitäisi olla maailmalla puhumassa asiakkaiden kanssa tulevista jutuista,” Mika Leiponen sanoo.

 

Cerbelux toimii kansainvälisillä markkinoilla, esimerkiksi Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa. Se toimii erilaisten valaisimien jälleenmyyjänä ja esittelijänä. Mikko kertoo, että uusia suunnitelmia on täytynyt tehdä lennosta. Cerbeluxin oli tarkoitus aloitella toimintaansa 2019 Frankfurtin messuilla, jossa yrittäjät olisivat tavanneet vanhoja kontaktejaan sekä kertoneet Cerbeluxin tarinaa. Vallitsevan pandemiatilanteen takia messuja on jouduttu useasti siirtämään.

Molempia hyödyttävä yhteistyö

Asiakkuus Rentton kanssa on poikinut Cerbeluxille myös töitä.

 

”Olemme hyötyneet Rentton kanssa yhteistyöstä muun muassa suunnittelemalla tämän pihan valaistuksen kokonaan uusiksi. Teimme siitä valaistussuunnitelma ja kuvat, ja syksyllä 2021 valaistus asennettiin. Töihin on kiva tulla vuodenajasta riippumatta kun pihalla näkee paremmin,” Mikko Saarinen kertoo.

 

Ennenuusiavaloja

uusienvalojenjalkeen

 

Suunnitelmia on tehty myös muihin Rentton toimitiloihin. Suunnitelmat tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaan sekä alan standardien pohjalta.

 

Cerbeluxin toimiston löydät osoitteesta: Putkitehtaantie 4, 13300 Hämeenlinna.

Tutustu yritykseen: cerbelux.fi

 

Kysy Rentton vapaana olevista tiloista hyvällä sijainnilla Hämeenlinnan Käikälässä: 

https://www.rentto.fi/toimitilat/putkitehtaantie