Hopen Hyvinkään toimipisteelle sijainti on tärkeä, jotta apu olisi mahdollisimman helposti saavutettavissa

 

Hope - Yhdessä ja Yhteisesti ry on vapaaehtoistyöllä toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle tasa-arvoinen, hyvä arki. Hope antaa vähävaraisille lapsiperheille vaate-, tavara- ja harrastustukea lahjoitusten avulla. Hyvinkään pisteen toiminta kattaa Hyvinkään, Riihimäen, Mäntsälän, Järvenpään ja Rajamäen, jonka takia sijainti hyvien yhteyksien varrella on heille tärkeää.

Lahjoitettavaa riittää lähes kaikille

 

Hopella on nykyisin 20 toimipistettä ja Hyvinkäällä toimintaa on pyöritetty vuodesta 2012. Hyvinkäällä työskentelee kuusi aktiivista vapaaehtoista maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, 3-4 tunnin työvuoroissa. Tavaran tuonti sekä nouto sujuvat ajanvarauksella.

 

Hopen tilat ovat suojassa katseilta, mutta sisältä löytyy hyllyittäin hyväkuntoisia harrastusvälineitä, vaatteita, keittiötarvikkeita ja leluja – käytännössä kaikkea, mitä lapsiperheen arkeen kuuluu. Kaikki Hope ry:n tiloista löytyvä tavara on saatu lahjoituksina yksityishenkilöiltä ja toimintaan voi osallistua myös rahalahjoituksin.

 

“Saamme todella paljon tavara- ja vaatelahjoituksia ja niiden käsittelyssä riittää työtä. Tavaran ja vaatteiden lisäksi toimintaamme kuuluu hyvin vahvasti lasten harrastustoiminnan tukeminen”, kertoo toimipisteen tiiminvetäjä Anne Kauhanen.

 

Hopen saamista lahjoituksista osa ei ole lahjoituskuntoista ja osa tavaroista ei kierrä, mutta tavaramäärään suhteutettuna sekajätteeseen päätyy ihmeellisen vähän tavaraa. Esimerkiksi kodintavarat, kuten astiat, jotka eivät Hopessa liiku, toimitetaan eteenpäin muun muassa kierrätyskeskukseen. Miesten vaatteetkin toimitetaan pääsääntöisesti eteenpäin, sillä Hyvinkäältä löytyy monia tahoja, jotka ottavat mielellään vaatteita vastaan. Tavarat ja vaatteet käydään läpi kahdessa vaiheessa, jottei hyllyille päädy mitään huonokuntoista.

Hyvinkään McDonald's maamerkkinä uudelle osoitteelle

 

Voittoa tavoittelematon yhdistys ei ole vuokramarkkinoilla vahvimmassa asemassa ja tiloja etsittiinkin lukemattomien viestien ja puheluiden avulla, kunnes sitten lykästi. Rentto otti yhteyttä ja kertoi tilasta, jota voisi tulla katsomaan.

 

Rentton tiloista Hyvinkäänkadulla matkaa entiseen osoitteeseen Ahjonkadulle on alle puoli kilometriä ja uudet tilat sijaitsevatkin käytännössä junaradan toisella puolella. Tilaan tuli mahtua paljon hyllyjä ja säilytystilaa, joiden ympärillä vapaaehtoisten täytyy mahtua järjestelemään ja täyttämään hyllyjä uudella tavaralla.  

 

“Rentton kanssa asiat etenivät nopeasti ja yhteistyö on ollut mutkatonta. Tilojen vuokraaminen onnistui, kiitos sekä Stea-avustuskeskuksen että Rentton, joka osallistuu toiminnallaan Hope Ry:n tukemiseen”.

 

Tieto uudesta osoitteesta saisi tietysti kantautua asiakkaille nopeamminkin, mutta päivä päivältä Hope ry:n teipattu ikkuna McDonald'sia vastapäätä tavoittaa yhä useamman lahjoittajan ja avunsaajan, ja avustusjärjestön tärkeä työ lapsiperheiden hyvinvoinnin eteen voi jatkua.

 

Hope - Yhdessä ja Yhteisesti ry Hyvinkää-Riihimäki

Hyvinkäänkatu 2

05800 Hyvinkää

hyvinkaa-riihimaki@hopeyhdistys.fi